Nieuws  

Zomer  

Winter  

Prijzen  

Links  

 

Foto's  

Zomervakantie in vakantiehuis Vysnĕný dům

Mensen die ik hoor in NL vragen zich vaak af wat is er nu te doen in Tsjechie in de zomer voor mijn zomervakantie.

Om deze mensen te beantwoorden zal ik hier wat activiteiten neer zetten wat er bij ons in de buurt allemaal te doen is voor uw zomervakantie. Bij onze link "Nieuws" staan wat activiteiten die georganiseerd worden en actueel zijn op data.

Allereerst hebben wij naast het vakantiehuis een terras waar U zowel in de zon als in de schaduw kunt zitten. In de zomer hebben wij daar een zwembad staan waar U zich heerlijk kunt verfrissen op een zomerse warme dag. In Tsjechie hebben we een landklimaat en is het meestal net een paar graadjes warmer dan in NL.

 

Houdt U van wandelen dan zijn er prachtige wandelroutes uitgezet zowel hier in Javornik als wel iets verder weg van Vysnĕný dům. Je kan ook bij Janske Lazne naar boven met de gondel (lift) en daar een mooie wandeling maken met prachtige uitzichten over het reuzengebergte.

Vanaf de Cerna Hora kunt U ook lopend terug naar Vysnĕný dům.

Bílá Třemešná een van de mooiste stuwdammen in Tsjechie, gebouwd in 1910 om het overtollige water uit het reuzengebergte op te vangen.

 

Ook voor de mountainbike zijn er diverse routes hier in de omgeving te rijden zowel over de weg als door het wat ruigere landschap. Ook voor de sportieve vakantie zijn er klimgebieden waar je heerlijk kunt klimmen en van de natuur genieten.

Wat zeker voor elke vakantieganger aan te raden is, is de bekende zandsteen rotsenstad waar men met of zonder begeleiding doorheen kan wandelen, je hebt hier ook een hoog gelegen meertje waar je een boottochtje kunt maken. De bizarre zandsteenkolossen zijn ontstaan door eeuwenlange erosie door zon, wind, water en vorst. Adrspach ligt op ongeveer 40 km van Vysnĕný dům  en is goed bereikbaar.  Dit moet je gewoon met eigen ogen gezien hebben.

 

En voor zowel kinderen als volwassenen is de zoo van Dvur Kralove ook zeker een bezoekje waard Deze dierentuin heeft o.a. de grootste collectie Afrikaanse dieren van Europa, Tropische paviljoens "Vogelwereld" en "Waterwereld", Paviljoens "Roofdieren" "Apen" " Olifanten" en "Nachtdieren". Ook is er de mogelijkheid een rondritje door de dierentuin te maken met een treintje en is er achter in de dierentuin een safarirondtoer met een bus. Heel leuk voor een gezellige dagje uit.

 

Dan hebben we nog iets heel leuks en dat is de rodelbaan van Pec pod Snezkou, deze rodelbaan is 900 meter lang waarvan 700 meter omlaag. deze wagentjes zitten vast op een rails en kunnen niet uit de rails gaan, je mag maximaal met z'n tweeen in zo'n wagentje en het is verplicht een gordel te dragen. Kinderen onder de 8 jaar en onder de 140 cm moeten onder begeleiding van een volwassenen of iemand van 12 jaar of ouder. Deze rodelbaan is winter en zomer open en kan ook als er sneeuw ligt gewoon doorgaan omdat het hoogste punt 8 meter boven de grond is. En als U toch in Pec bent kunt U ook de hoogste berg van Tsjechie de Snezka bezoeken. Hier gaat sinds dit jaar een nieuwe gondel helemaal naar boven toe. Als U boven bent staat U op de grens met Polen en kunt U over beide landen heen kijken en het verschil zien tussen beide landen. Verder is Pec pod Snezkou een leuk wintersportplaatsje waar het ook in de zomer leuk is om doorheen te wandelen en een kopje koffie te drinken. Voor de sportievelingen is hier ook een monkeypark waar je kan klimmen en klauteren over een hindernisbaan je kan hier tokkelen, over houten balkjes lopen in een spinneweb klauteren en nog veel meer. 

 

 

Hou je meer van Bunkers dan kun je terecht in het plaatsje Babi, daar hebben ze bunkercomplex de Stachelberg. Daar geven ze je toegang tot de bunkers en kan je met een rondleiding door de ondergrondse gangen wandelen waar verteld wordt hoe het allemaal onstaan is en over de geschiedenis van Tsjechie. Ook is hier een klein muzeumpje bij die je kan bekijken. 

 

Als U eens in een traditionele glasblazerij wilt kijken is Harrachov heel leuk om heen te gaan. Daar kan je een rondleiding krijgen door de glasfabriek Novasad. Hiervandaan rijdt ook een treintje die U door Harrachov heen rijdt en die helemaal naar boven rijdt alwaar U uitkijkt over de skischansen en het plaatsje Harrachov en ook brengt die een bezoek aan de Mumlava watervallen (Mumlavský vodopád) waar je even kan verkoelen. Harrachov is een uurtje rijden van Vysnĕný dům op ongeveer 50 km. En ook hier hebben ze een rodelbaan en monkeypark.

 

Ook zijn er mogelijkheden om te para gliden of te delta vliegen bij ons in de omgeving en blijf je liever wat meer bij de grond, dan zijn er mogelijkheden om een quadrit te maken door de omgeving. Hier moet je wel een auto-rijbewijs voor hebben omdat je met deze tocht ook over openbare wegen heen komt.

 

Affijn er is zoveel te doen rondom Vysnĕný dům  dat het moeilijk is om hier overal op in te gaan, maar wij hebben hier ter plaatse een uitgebreide map waar al deze dingen in staan en uiteraard ook de andere bezigheden als druipsteengrotten, musea's, bezoek aan Praag, met de step de Cerna hora af, bezoek zwembad  of een natuurbad, bezoek aan verschillende stadjes in de buurt als Trutnov, Vrchlabi of Janske Lazne. Waar van alles georganiseerd wordt in de lente en zomermaanden. (zie ook onze nieuws link) Wij hopen U dan ook allen te mogen verwelkomen in vakantiehuis Vysnĕný dům  in Javornik Rudnik in het mooie Reuzengebergte van Tsjechie.

© copyright 2016 Vysnĕný dům s.r.o.