Nieuws  

Zomer  

Winter  

Prijzen  

Links  

 

Foto's  

Wintervakantie in vakantiehuis Vysnĕný dům

Het Reuzengebergte (Krkonoše) is het wintersportgebied van de Tsjechische Republiek met als hoogste berg de Snezka met een hoogte van 1602 meter boven de zeespiegel. Het Reuzengebergte heeft een totale lengte van 40 km en een breedte van 20 km en is in de winter een paradijs voor de skiërs en de langlaufers.Het Reuzengebergte is sneeuwzeker in de winter.

Vakantiehuis Vysnĕný dům ligt midden in dit gebied op een hoogte van 468 meter en biedt daarom onze  gasten een uitstekende mogelijkheid om van een heerlijke wintersport te genieten.

De skigebieden van Janske Lazne en Pec pod Snezkou zijn verbonden met elkaar door middel van een sneeuwtreintje die U van het Janske Lazne gebied naar het Pec pod snezkou gebied vervoert. Zodat U ook daar kunt skieen en dan kunt U de skibus smiddags terug nemen naar de centrale parkeerplaats van Janske Lazne. 

Mladé Buky: Dit skigebied ligt op een hoogte van 550-670 m. en ligt op ongeveer 6 kilometer afstand van vakantiehuis Vysnĕný dům. Dit gebied heeft 5,15 km aan rode en blauwe pistes met 9 sleepliften (s'avonds verlicht) en een stoeltjeslift (8200 Pers. per uur ) de pistes zijn geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër. Ook voor de langlaufer is hier een parcours uitgezet van zo'n 5 km. Verder aanwezig een skischool, kinder-skischool, skiverhuur, gratis parkeerplaatsen, skibar, en een golfbaan.
Janske Lazne: Dit skigebied ligt op ongeveer 12 kilometer afstand van vakantiehuis Vysnĕný dům en heeft zo'n 11,25 km aan rode, blauwe en rood/zwarte skipistes met een nieuwe 8 persoons-kabinelift (Černohorský Express met 1500 pers. per uur), stoeltjeslift en 12 sleepliften. Voor de Langlaufers zijn ook hier geprepareerde loipes van zo'n 25 km lengte. Hou je niet van skiën of langlaufen en wil je liever per slee de berg af dan is dit ook mogelijk op een speciale rodel baan van zo'n 3,5 km lengte en een hoogteverschil van zo'n 560 meter .In dit gebied is er de mogelijkheid voor paragliding en is dit stadje bekend om zijn kuuroord. Verder is hier een gratis skibus, skischool, kinder-skischool, skiverhuur, een grote parkeerplaats, verlichte pistes, winterwandelwegen (15km). 

Ook is er een mooie sleebaan in de winter zie dit filmpje dat gasten van ons hebben gemaakt : http://youtu.be/KuH2WkpjGxQ

Černý Důl: Dit skigebied ligt op ongeveer 13 km van vakantiehuis Vysnĕný dům en heeft zo'n 7,5 km aan rode en blauwe skipistes met twee stoeltjesliften en 10 sleepliften (capaciteit 10300 pers. per uur) (sneeuwzeker door mogelijkheden met kunstsneeuw). Voor de langlaufers is hier een geprepareerde loipe van 6 km naar Pec pod Sněžkou van waaruit je weer verder kunt. Verder is hier de mogelijkheid om ski's te huren en is er een skischool.
Dolni Dvůr: Dit skigebied ligt op ongeveer 15 km van vakantiehuis Vysnĕný dům en heeft zo'n 1 km aan rode en blauwe skipistes met 5 sleepliften (capaciteit 3172 pers. per uur). Het ligt op een hoogte van 610 - 760 meter. Het is een skigebied voor de beginnende skiër.
Pec pod Sněžkou: Dit skigebied ligt op ongeveer 21 kilometer afstand van vakantiehuis Vysnĕný dům tussen de bergen Cerna Hora (1299m), Jeleni Vrch (1363m) Studnici Hora (1554m) en Snezka(1602m) in. Dit gebied heeft zo'n 10,4 km aan zwarte, rode en blauwe pistes met 3 stoeltjes- en 9 sleep liften (capaciteit 9520 pers. per uur), en s'avonds verlichte pistes. Voor de langlaufer is hier een parcours uitgezet van 17 km aan loipes. Verder is hier aanwezig een skischool, kinderskischool, skiverhuur, snowboard park, winterwandelwegen (50km).
Špindlerův Mlýn en Harrachov behoren ook tot de mogelijkheid om van uit vakantiehuis Vysnĕný dům te bereiken, maar deze afstand is iets groter dan de hierboven vermelde skigebieden.

 

Š copyright 2015 Vysnĕný dům s.r.o.